Nybagte forældre

person Posted By: Team Junama list In: Barnevogne On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1876

Det er ikke let at blive forældre. Det er ikke let når to bliver til tre, eller når kernefamilien vokser. For de fleste er det en vigtig livsovergang der skal til.

Det er ikke let at blive forældre. Det er ikke let når to bliver til tre, eller når kernefamilien vokser.
For de fleste er det en vigtig livsovergang der skal til. At gå fra at være partnere til at være forældre kan medføre perioder med konflikter, mangel på søvn og mindre tid til hinanden, udelukkende på grund af de forventninger vi har til os selv og vores partner.

I denne ekstra udfordrende tid som nybagte forældre, er det især vigtigt at forstå og acceptere hinanden, og arbejde sammen og ikke mod hinanden. Prøv ikke at undetrykke dine følelser - de er alle relevante og skal tages i betragtning.

Hvis ikke de bliver det, kan du komme til at blive overvældet af dine følelser og udvikle en fødselsdepression. Omkring 10-15 procent af alle nybagte mødre og 7-8 procent af alle nybagte fædre, kan efter fødslen reagere ved at føle sig urolige eller nedtrykte.

Som vanemennesker, er det normalt at reagere ved store forandringer i livet - hvad end det er at blive fyret fra sit job, at gå igennem et breakup eller at blive forældre.

En nybagt forældrepar kan komme til, at føle sig kede af det eller usikre i længere perioder ad gangen. Kraftige humørsvingninger, søvnløshed og følelser som irritation og opstemthed er normale.

Hvis symptomerne derimod varer ved og udvikles, kan der være tale om en fødselsdepression.

Her er nogle symptomer på fødselsdepression:

- Manglende energi
- Have svært ved at knytte sig til dit barn
- Koncentrationsproblemer
- Være bange for at du er eller bliver psykisk syg
- Være bange for at skade barnet eller dig selv
- Bebrejde dig selv for at du ikke er en god nok forældre
- Søvnproblemer

Oplever du flere af ovenstående symptomer er det vigtigt, at du kontakter din læge hurtigst muligt. Det er vigtigt, at du passer på dig selv og giver dig selv tid.

Drop forventningerne, og træd ind i forældrerollen med et åbent sind - kun sådan kan du blive den bedste version af dig selv.

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Eller Reset password